5 fakta du bør vite om låsbar gassfjær

Gassfjærer offer et alternativ til mekaniske fjærer.De har en beholder med komprimert gass.Når den utsettes for en kraft, vil trykket på gassen øke.

Alle gassfjærer bruker komprimert gass, men noen av dem kan låses på plass.Kjent somlåsende gassfjærer, brukes de til mange av de samme bruksområdene som tradisjonelle gassfjærer.Her er fem fakta om låsing av gassfjærer.

1) Tilgjengelig i utvidelsesstiler

Låse gassfjærerer tilgjengelige i utvidelsesstiler.Forlengelsesstiler er preget av deres evne til å forlenge seg og bli lengre under belastning.De fleste låsegassfjærer i forlengelsesstil har et rør på utsiden.Når det er helt uttrukket, vil røret bli forskjøvet, og derved låse gassfjæren.Gassfjæren vil ikke komprimeres mens den er låst.

2) Komprimerte vs utvidede lengder

Hvis du skal kjøpe enlåsende gassfjær,du bør vurdere dens komprimerte lengde og utvidede lengde.Komprimert lengde representerer den totale lengden av en låsende gassfjær når den er komprimert.Den forlengede lengden, omvendt, representerer den totale lengden av en låsende gassfjær når den er forlenget.Låsegassfjærer er tilgjengelig i forskjellige komprimerte og forlengede lengder, så du bør sjekke disse spesifikasjonene når du bestiller dem.

3) Noen har en aktiveringsnål

Du kan oppdage at noen låsende gassfjærer har en aktiveringsstift.Kjent som uendeliglåsende gassfjærer, de har en aktiveringsstift på enden av stangen.Eksponering for en kraft vil presse aktiveringspinnen slik at den åpner en ventil.Låsegassfjæren vil da forlenges eller komprimeres.

4) Lite vedlikehold

Låse gassfjærerer lite vedlikehold.Fordi de inneholder komprimert gass, antar noen at låsende gassfjærer krever mer arbeid å vedlikeholde enn mekaniske fjærer.Heldigvis er dette ikke tilfelle.Både tradisjonelle og låsende gassfjærer har lite vedlikehold.Sylinderen som den komprimerte gassen er inneholdt i, er forseglet.Så lenge den forblir forseglet, bør den ikke lekke.

5) Langvarig

Låse gassfjærerer langvarige.Noen av dem vil til og med vare lenger enn mekaniske fjærer.Mekaniske fjærer er utsatt for mekanisk påkjenning.Når en mekanisk fjær strekker seg og komprimeres, kan den miste sine elastiske egenskaper.Gassfjærer er bedre beskyttet mot for tidlig slitasje fordi de bruker komprimert gass i stedet for kveilmetall.

I stedet for å velge en tradisjonell gassfjær, kan det være lurt å velge en låsende gassfjær.Du kan låse den på plass.Noen låsende gassfjærer har et rør som vil bli forskjøvet når de er helt uttrukket, mens andre har en aktiveringsstift.Uansett kan alle låsende gassfjærer låses på plass.


Innleggstid: 23. juni 2023